Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Wet Wet and Wet Coast Challenge

  • RSS
12-09-2011

Endelig oprandt et af DK´s bedste adventureraces. Egentligt burde det have heddet Wet, Wet and Wet Coast Challenge i stedet for West Coast Challenge. Løbet foregik i høj grad på Rømø og der var i høj grad vådt - den vådeste sommer i 49 år. Søren og Mette (løbsarrangørerne) fortalte op til flere gange at vi ville møde god modstand i terrænet, det er sådanne bemærkninger der gør at vi frygtede det værste, samtidig med at ruten blev lavet lidt om pga. for meget vand.

 

 

Endelig skulle vi til et af DK´s bedste adventureraces denne gang sammen med en ny mand, Bo Freudendahl Hansen (hans første AR).

Sidste år indledte vi med at skrive: Egentligt burde det have heddet Wet, Wet and Wet Coast Challenge i stedet for West Coast Challenge. Søren og Mette (løbsarrangørerne) havde valgt postplaceringer i moser, grøfter, søer samt i vadehavet, og vejrguderne bidrog med et regnskyl af en anden verden.

I år kunne vi skrive nogenlunde det samme, dog med den ene undtagelse at vi havde godt vejr. Regnen var nemlig allerede faldet og havde gjort denne sommer til den vådeste sommer i 49 år, på Rømø. Søren og Mette fortalte op til flere gange at vi ville møde god modstand i terrænet. Det er sådanne bemærkninger der gør at vi frygtede det værste, samtidig med at ruten blev lavet lidt om pga. for meget vand. Puha.

Vi ankom, som vi plejer i god tid i camperen (til stor misundelse) til Alslev skole. Fik tjekket ind og modtog vores pose med kort og materiale. Pulsen kom lige en tand op, for nu var spændingen udløst, og der skulle nørdes med google earth, strategi, GPS, tidevandstabel osv. Kortet så lidt mærkeligt ud, der var vand rundt om det hele, Rømø stod der, jamen nu troede vi lige vi havde en fordel af at havde deltaget sidst år, jeg havde neoprensokker med til når vi skulle en tur til Langlig. WCC adskiller sig fra de andre danske løb ved, at løbet køres som free order. Se beretning fra Team Als. Vi kunne se at vi havde valgt næsten samme rute, som Team Als, så konkurrencen mellem os var så små i gang. Hvem ville være hurtigst?

Aftensmaden stod Claus for, masser af pasta, kødsovs, tomater, blød ost og dessert, fedt at vi ikke skulle røre en finger. Claus var skadet, men havde tilbudt at tage med på turen, som kok og opvasker. Tak for hjælpen, Claus, de andre hold var bare lidt misundelige. Under sidste briefing kunne vi vinde præmier for bedste vittighed. Vi kæmpede hårdt, men blev slået på målstregen af et ret godt digt fra det nordjyske (hører at de betalte mere end os i bestikkelse).

Kl. 01 gik starten endelig - jubii nu var vi i gang. Vi var hele tiden opmærksomme på vores nye mand Bo, da det var vigtigt, at han fik en god oplevelse. Sidste år var sandet ved at tage livet af mig og i år tror jeg Bo synes det var mere end anstrengende i det alt for bløde sand. Endelig kom vi ud på noget der lignede hårdt sand for så at tage en tur i sivjunglen. Hold da helt ferie det var sjovt. Vi gjorde som DareDevils siger man skal: go hard og jeg følte mig som en bulldozer på afveje og vi skiftedes til at tage denne rolle, som den forreste. GPS'en sagde 0 meter, men hvor f... var posten øv det var posten der var på afveje, vi startede med at være de eneste i junglen og øv de 10 min vi havde taget på stranden til 3-4 hold var spildt, men på den anden side fik vi hurtigt organiseret en jagt på den forsvundne post, tænk at ca. 50 meter ude af tur kan tage så lang tid at finde(vi kunne se 2 meter frem i de 4-5 meter høje siv og ca. 1 meter vand).

Er det mon cacao-mælk der er i drikkeslangen?

Nu var vi rigtig i gang, gennemblødte, forrevede og havde fundet et godt tempo. Nu manglede vi bare en tur i vadehavet. Hvor lugter man godt efter en tur i mudder, der til tider går over knæet. Og man glemmer lige at hånden har været samme sted, når der skal drikkes af mundstykket. Puha, jeg kan fortælle at det tager ca. 375 ml gennemskyl før smagen af mudder er ude af mundstykket smiley.

Godt sorte og tilbage på cyklerne over dæmningen alt hvad den kunne trække. Undervejs ville jeg godt have Bo i vores træk system, da han var begyndt at se lidt mærket ud. Havde vi nu alligevel fået lagt for meget pres på ham? Han var træt og havde svært ved at få noget i sig, men efter lidt god snak fik vi ham på cyklen igen og i træksystemet. Ved markering A skulle vi indtegne 6 poster i et område hvor der var mere vand end land og igen kom Team Als lige i røven på os. Må da indrømme at det var rigtig hyggeligt at møde dem igen og igen.

Søren og Mette havde sagt at man skal turde tage nogle valg og efter DareDevils princippet var det jo bare lige på, go hard. Vi anede ikke om man kunne bunde. Men at få øvet lidt svømning er dog heller ikke værst. Vi havde nu det valg at gå uden om søen eller svømme over ca.200 meter ... og vi tog en chance. HEHE der var ikke mere end 1 meter vand hele vejen over, til stor ærgrelse for en del af de hold der valgte at gå rundt om søen.

Vi kom igen godt ud på cyklerne og Bo havde ingen problemer med at være i træk, vi holdt god fart tilbage over dæmningen og havde sat Team Als igen, dog ikke mere end at de hentede os ved væske påfyldningen, igen rigtig hyggelig og god stemning. De sidste poster gik fint og vejret var godt, hvad mere kan man forlange?

Der blev race de sidste km og det kan godt være jeg kom først i mål, men Mads var lige i røven på mig og som han fortalte var han bange for at blive moppet, hvis han slog formanden. Godt nok fik vi placering som nr 12 (45 tilmeldte hold) og Team Als 13 men ret skal være ret, vi var samtidig i mål i tiden 8 timer og 50 min (vi fik begge 10 min godtgjort pga. Sivjungle posten). Tillykke til Team Als med et flot race.

Kan lige nævne at vores nye mand Bo overlevede og synes det havde været hårdt ... mega hårdt. Se hans beretning andet steds på Boost Adventure.

Så tillykke fra det sønderjyske til Søren og Mette. Det var igen et rigtig godt løb med alt det fede ved Adventure race.

Vi ses til WCC 4.0

 

Tak til deltagerne Claes Månsson, Bo Freudendahl Hansen
og beretningens forfatter Søren Spang Hansen


Denne beretning er uploaded af: Søren Spang, 12-09-2011