Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Sol over Thy

  • RSS
12-09-2011

Op på cyklerne igen og her var lidt brokkerier over ondt i røven fra undertegnede men kursen blev sikkert lagt af Peter (Dr. O) og vi kørte over til et 10 km o-løb. Læs vores beretning om denne og mange andre spændende dele af det varierede, men hårde Thy løb.

 

Vi kørte til Thy allerede fredag eftermiddag da informationsmødet blev afholdt for de ca. 58 tilmeldte hold.

Alle fulde af forventning lagde vi os i vores telte så vi kunne få en god nattesøvn inden strabadserne lørdag. Vi blev sendt afsted fra Klitmøller skole på en ca. 5 km. rundstrækning kl. 07.00 langs med kysten så sandet kunne skille feltet lidt ad. Herefter var det op på cyklen og rundt til forskellige poster på vej op mod Hanstholm hvor der var et lille orienteringsløb hvor holdet måtte splitte sig op i to. Claus og Nicolai tog nogle poster ved Hansholm Havn mens Peter og jeg fik en tur rundt i et villakvarter.

Så gik turen mod flere poster på MTB hvoraf flere var placeret i og omkring de gamle bunkeranlæg fra 2. verdenskrig, som fik en til at tænke på Olsenbanden. Én af posterne var lavet som et lille svømme/løb hvor vi skulle huske tre poster som var markeret på et kort inde på land, herefter skulle vi så svømme ud til øerne og finde de tre poster og tilbage igen. På dette tidspunkt var en dejlig svømmetur faktisk helt rart - Det var en varm og vindstille dag. Ud på formiddagen nåede vi posten som var starten på et Stjerneløb.

Vi blev sejlet ud med patruljebåd og dumpet i vandet et par hundrede meter fra kysten, hvor vi så svømmede ind til fem opgaver: Kano (her skulle vi tilbage til udgangspunktet og fragte al vores udstyr og cykler på kano tilbage til stjerneløbet), kajak, træklatring, rebøvelser og et orienteringsløb med korthusk. Især sidste opgave klarede vi hurtigt da vi alle fire er habile navigatører og vi måtte dele os op. Vi kunne derfor hente de ti poster ind ret hurtigt. Vi holdt et konstant og rimelig hurtigt tempo og var velsignet med en enkelt punktering. Peter førte os sikkert frem til post efter post.

Efter det meste af dagen var blevet tilbragt på/i vandet og i skoven på en skyfri varm dag var væske og energi indtag en konstant kalkulation. De første hold var her faldet fra og stjerneløbet gjorde det svært for os at se hvor vi lå i feltet da rækkefølgen på de fem opgaver var vilkårlig. Vi følte at vi havde brugt lang tid, men efter en snak med een af arrangørerne kunne jeg forstå at alle hold havde brugt længere tid end forventet og favoritterne var 1,5 time forsinket hvilket også passede med hvad vi ca. regnede med for os, så vi tænkte at vi lå placeret i top 10.

Op på cyklerne igen og her var lidt brokkerier over ondt i røven fra undertegnede men kursen blev sikkert lagt af Peter (Dr. O) og vi kørte over til et 10 km o-løb.

Suuummmm

Efter 12 timers race var gassen efterhånden gået af ballonen og vi sakkede på skift bagud. Varmen, mosen, heden og 1.000.000.000 fluer og myg lavede en syg støj og satte sig konstant ved næsen og ørerne og øjnene og det hele flød sammen til et stort SSUUUUUUUMMMMM!!!!!! og de utallige klitter af sand der blev afløst af sump og hede satte også en helt naturlig dæmper på hastigheden, på nær Dr. O. som viste overskud på dette tidspunkt og ledte os frem til alle poster med sikkerhed. Da vi kom tilbage fra o-løbet kunne vi høre at de lavede cut-off for alle efterfølgende hold for at holde tidsplanen tilnærmelsesvis. Vi cyklede videre til sidste disciplin som var Bike´n´run samt mtb-stafet men her var vi så også udsat for cut-off som det første hold men vi vidste at vi lå langt fremme på dette tidspunkt og det kan derfor ikke være mange hold der havde nået det.

Hjem mod Klitmøller og samle de tre sidste poster op og så lige igennem en å inden mållinjen blev nået efter godt 13,5 timer.

Tiden rakte til en tredjeplads hvilket er et super resultat. Præmien var iøvrigt diverse produkter fra MAXIM, hvilket nok var det sidste man havde lyst til efter 13,5 timer på energi og vand fra selv samme producent ;o)) Nu er der dømt hviledag og så træner vi op til WCC - 3. pladsen blev vistnok til en 4. plads efter et par dage?? Ved ikke lige hvad der er sket dér - men det betyder ikke noget for vores placering i DARC.

 

Tak til deltagerne Nicolai Andresen, Peter Ruhlmann, Claus V Christensen
og beretningens forfatter Mads Lund


Denne beretning er uploaded af: Søren Spang, 12-09-2011