Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Skæg og ballade á la WAT-pigerne og Bukkehave

  • RSS
11-09-2011

Klokken var lidt i fem... Men til forskel fra en velfriseret andengenerations popsanger var jeg ikke på vej hjem i en taxa efter en våd bytur. Derimod var jeg - sammen med Henrik og Peter fra Frederiksberg Adventure Sport - på vej til Farum i strålende morgensol til WAT-A-Race 2011

 


Med oplevelserne fra 2010-versionen af samme løb i nogenlunde frisk erindring var det med store forventninger vi havde pakket cykel, løbesko, rygsæk, inliners m.m. og taget turen mod det nordsjællandske - når WAT-pigerne og Lars arrangerer løb, er der lagt op til solskin og skæg! Efter kort briefing fra løbsleder Lars "Mr AR" Bukkehave med opmuntrende og støttende smil fra WAT-Signe blev løbet skudt i gang fra Farum Stadion kl. 7.16. Første udfordring bestod i at "samle kortpuslespil", da det første kortmateriale blev udleveret som udklippede stykker, der skulle samles vha. bogbindingspapir - fin lille morgenøvelse. Løbets første etape bestod i bike´n´run til Holte Station. Vi kan vist på holdet selverkendende konstatere, at vi har gode muligheder for at blive bedre til denne disciplin - det var en noget kluntet præstation fra vores side, men frem kom vi i den lækre morgensol med udsigt til flotte Farum Sø og Furesøen.

Vi venter lige på toget ...

Da vi nåede Vaserne (vådområde ved Furesøens nordlige bred) tænkte vi, at vi lige kunne spare lidt tid ved at krydse - men vi kan berette, at sumpområdet ikke just egner sig til vadning, da det er ca. 1 meter dybt... Første kontrolpunkt var Holte Station, hvor vi skulle i tog videre til Hillerød. Sjov lille finurlighed der betød, at de fleste hold blev samlet, da der var 20 minutter mellem togafgange - og vi fik dermed kontakt til de førende hold på trods af vores lettere kluntede bike´n´run-færdigheder. Vi havde ellers haft en god dialog på forhånd omkring bike´n´run-taktikken, men vi må retrospektivt konstatere, at det nok er øvelse, der gør mester - ikke taktiske overvejelser alene... På Holte Station blev de resterende kort til resten af dagen udleveret, og de ca. 15 minutters togkørsel til Hillerød gav mulighed for at drøfte taktik for resten af løbet.

Fra stationen i Hillerød gik turen til Frederiksborg Slot, hvor vi skulle indsamle poster i Barokhaven - stadig som bike´n´run og med strikse anvisninger om at trække cyklen i den fine og velfriserede have. Noget af en kontrast at have beskidte AR-løbere i en så velordnet have, og der var også et par hundeluftere eller tre i golfternede bukser, der kiggede noget misbilligende efter os... Efter Frederiksborg Slot fik vi udleveret vores resterende to cykler og kom på mtb-o gennem Store Dyrehave med en parceforce-lignende øvelse, hvor en mand fra holdet skulle agere konge og sende ryttere ud til poster beliggende på stierne ud fra Stjernen. Under øvelsen måtte vi inkassere vores første punktering - det var mig, der blev ramt af Nemesis, da jeg et par dage i forvejen kækt havde givet udtryk for, at mine velvalgte dæk ikke ville punktere... Heldigvis tager sådan et slangeskift ikke så lang tid (!), så indenfor kort tid var vi klar til at køre videre - blot for at Henrik kunne inkassere en massiv chain-suck, der lige kostede endnu et par minutter. Turen gik videre mod Allerød, hvor der var post og vandforsyning hos Bike Dreams.

Her spurgte vi forventningsfuldt de flinke medarbejdere, om der havde været mange hold før os - "ork ja, en 10 stykker" var svaret, hvilket vi dog valgte at slå hen med, at nogle af disse hold sikkert ikke havde taget de valgfrie poster på vejen - vi ønskede at holde håbet om en god placering intakt lidt endnu. Under vores ophold blev vi indhentet af Team Aapa Newline, som vi havde en forhåbning om at matche op med - vi havde mere eller mindre ubevidst udset dem som kombattanter, som vi kunne få en god dyst med, efter at være faldet i snak med dem på Holte Station tidligere på dagen. Næste etape foregik i Ravnsholt, hvor der var o-løb med mulighed for at dele holdet op - det var tilladt at klippe o-kortet i stykker og fordele posterne blandt holdets medlemmer. Henrik havde på togturen mod Hillerød allerede besluttet sig for fordelingen på holdet, så vi fik hurtigt startet på etapen. Det skulle vise sig, at jeg fik fornøjelsen af den lette tredjedel - efter ca. 25 minutter kunne jeg vende tilbage til checkpoint med mine poster i hus; men jeg måtte vente 20 minutter på holdkammeraterne, som vendte tilbage lettere frustreret over, at der var et par poster, som de ikke kunne finde. Da posterne var faste poster, bidrog det til en del forvirring - det virkede meget mærkeligt, at faste poster sådan lige blev fjernet. I min ventetid havde jeg hørt et par andre hold komme ind med samme forvirring, så jeg var lettere fortrøstningsfuld. Igen havde vi kontakt til Team Aapa Newline, som kom til Ravnsholt samtidig med os - og sandelig også forlod etapen samtidig med os. Nu måtte vi se, om vi kunne slå hul til dem...

Turen gik nu til P-pladsen ved Hareskovhus (i nærheden af Bagsværd Sø). Her var der stjerneløb med valgfri rækkefølge for de resterende fem etaper. Nu måtte vi konstatere, at Team Aapa Newline var kommet før os - så vi fik den obligatoriske kommentar om, hvorfor vi havde brugt så lang tid om at komme fra Ravnsholt... Tjaeh... Vi hastede videre til kano-etapen, som foregik fra Nybro Kanoudlejning. Det fik lige lidt prinsessesurhed frem i mig, da vores navigatør valgte en anden vej end den, jeg var overbevist om var den korteste (området omkring Bagsværd Sø er ikke helt ukendt for mig). Jeg var derfor en smule sammenbidt da vi begav os ud på kanoetapen - især da jeg kunne konstatere, at Team Aapa Newline atter var foran os... Efter en lille kanotur på Bagsværd Sø med en overbæring til Mølleåen gik turen til Frederiksdal Friluftsbad, hvor vi skulle have en person i vandet. Jeg var på forhånd blevet udset til at være dykker på holdet, så jeg fik opgaveinstrukser og begav mig ud på for enden af badebroen for derefter at tage en kort svømmetur ud til en bøje, hvor jeg skulle dykke ned og memorere en legofigur, som min makker på land skulle kopiere ud fra mine instrukser. Men jeg havde vist ikke hørt ordentligt efter, for jeg troede, at jeg skulle huske hele figuren og først derefter svømme ind med instrukser - så da jeg fik dykket ned og konstaterede, at figuren indeholdt ti klodser med fire forskellige farver, blev jeg lettere presset... Mine memoreringsteknikker rakte simpelthen ikke til at huske dette... Samtidig mærkede jeg ganske kontant, at 8 timers aktivitet havde tæret på kræfterne, så jeg lå og pjevsede lidt ved bøjen, inden jeg lavede endnu et par forgæves forsøg på at dykke ned for at huske farverækkefølgen. Nu begyndte dykkerbrillerne også at drille mig, så jeg forsøgte at mønstre hele min intellektuelle kapacitet på at få løst opgaven, så jeg kunne få fast grund under fødderne igen. Dette har helt sikkert kunne aflæses i mit kropssprog, for et venligt crew-medlem fik gjort os opmærksom på, at jeg godt måtte oplyse farvekombinationerne ad flere omgange!

Pludselig blev opgaven overkommelig for mig, så jeg igen kunne komme på land, og vi kunne cykle tilbage til stjerneløbscentrum - og jeg kunne endog opmuntrende og en smule forundrende konstatere, at vi havde fået slået et lille hul ned til Team Aapa Newline! Fra stjernecentrum gik turen til Hareskoven til mtb-o-etape, som tog en lille times tid, inden vi igen var retur ved stjerneløbscentrum. Herefter gik turen mod Aldershvile Slotsruin, hvor vi skulle lave en lille klatreøvelse. Min prinsessesurhed havde åbenbart gjort indtryk på vores navigatør, for jeg fik lov til at tage "min" rute langs Bagsværd Sø denne gang - en lettere usympatisk måde at få sin vilje på, men jeg erkender gerne, at heller ikke jeg er uden småirriterende personlighedstræk... Som en sideeffekt af rutevalget fik vi lige en punktering grundet snakebite - men hva´, så blev slangeskifteteknikken holdt ved lige... Og med den tid, vi sparede pga. mit rutevalg, kunne det vel ikke få betydning... :-) Efter klatreposten og tilbage ved stjerneløbscentrum stod den i følge road book´en nu på kort o-løb. Der er efter min mening nogle ting, man ikke skal spøge med - og herunder indgår o-løb sent i et adventure race... Tidligere erfaring siger mig, at selv "korte" o-løb kan være en masochistisk omgang - "kort" er immervæk bare et ord, og det skal bruges med varsomhed; en varsomhed, som løbsarrangører erfaringsmæssigt har et meget afslappet forhold til... Det var derfor med lettere skælvende bentøj, at jeg forsøgte at hænge på mine holdkammerater. Heldigvis viste det sig, at o-løbet rent faktisk var ganske kort, og det forløb uden store besværligheder - og vi fik endda hilst på Team Aapa Newline med opfattelse af, at vi stadig havde et lille hul ned til dem.

Tilbage var nu "blot" inliners - en etape estimeret til 40 minutter i road book´en. Med knap 2 timer inden målet lukkede, følte vi os nu overbeviste om at kunne fuldføre hele løbet - dejlig fornemmelse! Et kort kig på ruten sammenholdt med selverkendende tilgang til vores formåen udi denne disciplins bremseteknik gjorde grundet lokalkendskabet ruteretningen åbenlys - hellere op ad Frederiksborgvej ved Furesøbadet end ned... Ca. 55 minutter senere var vi tilbage til stjerneløbscentrum for at kunne cykle til Farum, hvor der var målgang - og vi kunne selvtilfreds konstatere, at Team Aapa Newline stadig var på inliners-ruten! Efter ca. 11,5 timers race nåede vi målgang i Farum - godt udmattede og til vores store tilfredshed med en placering som nr. 2. 14 minutter efter krydsede Team Aapa Newline målstregen... Stor tak til WAT og Lars Bukkehave for et fedt løb. Skovene nord for København blev udnyttet rigtig godt til et flot og varieret løb. Og igen i år havde de sørget for sublimt race-vejr - sådan skal det bare gøres! :-)

Tak til deltagerne Henrik Parker, Peter Øe Svendsen, Klaus Mygind
og beretningens forfatter Klaus Mygind


Denne beretning er uploaded af: klausm, 10-09-2011