Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Reserven

  • RSS
12-09-2011

Her er vores kamp for at sikre vores plads i Danish Adventure Race Cup. Vi havde nærmest ikke et hold klar, men på fantastisk vis lykkedes det at samle et hold startlinien. Så nu skal der kæmpes igennem. Læs reservens beretning om det spændende løb i Langesø.

Team Als er med I DARC og ligger pt. på 1ste pladsen tæt forfulgt af KtriK fra Kolding. Så vidt jeg har forstået har Team Als ikke stillet op i en enkelt af konkurrencerne der er med i DARC, hvor KtriK har været med i dem alle, og da man kun kan misse en af de konkurrencer der er med i DARC, var Team Als "tvunget" til at deltage, for fortsat at være med. Og Nicolai skulle til et bryllup, så han kunne ikke deltage, og Peter havde været sygemeldt med noget blodtryk der gik op og ned, så Mads var lidt desperat mht. hvordan han kunne stille hold. Og desperat må han have været; i hvert fald fik jeg tilbudet og sagde ja. Efter min debut ved WCC kunne det her da ikke være værre. Kun 55 km!!!!!!

Det endte så med at Peter alligevel mente at han kunne være med og så var der da i hvert fald to mand fra det oprindelige team - med mig som reserven.

55km lyder jo overkommeligt - cykel, løb og lidt kano. Løbet foregik i området omkring Langesø vest for Odense og skulle foregå som et stjerneløb, hvor man efter hver "etape" - cykel, løb og kano - skulle ind omkring stævnecentrum og hente kontrolkort til næste tur. Fordelen ved dette var at vi i vores lille "lejr" kunne have skiftetøj, løbe- og cykelsko, energi, mad m.m. liggende og så tage hvad vi havde brug for når vi var inde for at skifte disciplin.

Alle hold havde en fastlagt rækkefølge ifølge hvilken man skulle gennemføre etaperne, og den var forskellig fra hold til hold, så der ikke ville opstå kø ved de enkelte poster, der også indeholdt samarbejdsopgaver, hvor man skulle bruge hjernen - en udfordring når man længere henne i løbet var blevet godt banket igennem. Vores rækkefølge hed c-c-l-c-c-l-c-l-c-k.

Vi fik en briefing generelt for løbet, og have tegnet de poster ind vi kunne på vores 1:10.000 kort. Vi havde også fire af cykelruterne på et 1:50.000 kort og disse posters koordinater bestod enten af 2 poster plus et checkpoint eller bare af to poster og det kunne man ikke på forhånd tegne ind, da disse først blev udleveret efter at man havde gennemført og afleveret kontrolkort fra foregående etape. Da var det fint at have Peter med, der løber en del O-løb, så det med at tegne koordinater ind var hjemmevant for ham. Typisk var checkpoints på disse ruter et bogstav der skulle skives på kontrolkortet og selve posterne var samarbejdsøvelser af forskellig art. Disse var sjove for mig som "nybegynder", men måske var der rigeligt af dem, jeg tror vi nåede op på otte, og de tog alligevel fra ca. 15-35 min.

Vi fik startet kl. 10.15 efter en samarbejdsøvelse og fandt hurtigt ind i et tempo der passede os alle. Jeg hang lidt på bakkerne, men kunne for det meste køre det ind igen på lige-ud eller nedkørsel, dog måtte de andre på de sidste par cykelture nok drosle lidt ned for at få mig med. På løberuterne gik det lidt bedre for mig. Vi løb aldrig hurtigere end 6min/km tror jeg og tit langsommere, men det gælder også om at disponere kræfterne, så man holder sammen og holder til mål. Mads havde lidt tendens til begyndede krampe i det ene lår på de sidste par løbeture, men vi satte tempoet derefter og gik lidt indimellem.

Den afsluttende kanotur gik også fint, selvom vi måtte vente lidt på vores tur da alle kanoer og redningsveste var optaget, men vi fik ventetiden godskrevet.

Vi endte med at finde alle posterne og kom i mål på ca. 7 timer efter i samarbejdsøvelserne at have skudt med hjemmekonstrueret bazooka, suget bækvand op gennem tykke plastslanger, morset bogstaver med håndtegn, lempet bildæk over 4 meter høje stolper, stillet spande op i en bestemt rækkefølge, husket rækkefølge og farver på små runde pinde i en træstub, klatret 10 meter op i et træ for at se en tegning af nogle DUBLO legoklodser og ellers kørt, løbet og sejlet ca. 55km.

Orienteringsmæssigt gik det rigtig fint, vi løb/cyklede ikke mange meter forkert, hatten af for Peter. Vi fik drukket og spist som vi skulle - for det meste - og mens Mads hentede kontrolkort til etaperne hver gang vi kom ind til stævnecentrum, fik Peter og jeg fyldt væske og mad i vores system, så når Mads kom tilbage med kontrolkortet, kunne jeg læse koordinater op for Peter, der så tegnede dem ind på kortet, mens Mads fik hældt vand og energi i sig og fik skiftet sko, hvis det var påkrævet.

Der var 3 ruter at vælge imellem nemlig 30km, 55km og 90 km. 55Km ruten var den, der indgik i DARC og vi var da alle tre enige om efterfølgende, at vi havde det fint med ikke at skulle køre 45km mere.

Og det bedste af det hele var at Team KtriK var meget lang tid efter, da de havde glemt at klippe en post på den længste cykelrute og derfor måtte ud til den post igen efter at være kommet ind til stævnecentrum. Så når sidste afdeling i DARC køres i Videbæk om små 14 dage er Team Als sikkert på førstepladsen med et komfortabelt forspring.

Er du nybegynder? - spring ud i det!

Som afsluttende bemærkning fra mig må jeg endnu engang erkende, at selvom det er hårdt, når man er i gang, så er det en fed oplevelse at have gennemført et race. Man kan ikke planlægge 100% på forhånd hvad man kommer ud for og er tvunget til at tage det hele med en nå-hvordan-kommer-vi-nu-igennem-det-indstilling og så tage det sure med det søde. Og det bedste ved det hele er teamet! Sammenhold og kommunikation undervejs, positive tilbagemeldinger, spørge til, og blive spurgt, "hvordan går det?", kommunikere mens man cykler/løber mht. om tempoet er OK. Selv på denne tur, hvor jeg ikke kendte Peter overhovedet og Mads kun i sammenhæng med de fællestræninger vi har haft, synes jeg vi kommunikerede og hjalp hinanden rigtig godt undervejs og der var rigtig god opbakning imellem os på hele turen.

Så for de der endnu har deres første race tilgode: Hop ud i det, tag det ikke for mere end det er og få en oplevelse ud af det, som er anderledes fra de almindelige hverdagsepisoder man har nu og da. Det er med den olympiske ånd i sindet: Det er vigtigere at deltage end at vinde. Og ... man lærer noget nyt hver gang.

 

Tak til deltagerne Mads Lund og Peter Ruhlmann
og beretningens forfatter Bo Freudendahl Hansen


Denne beretning er uploaded af: Søren Spang, 12-09-2011