Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

REGLERNE I ADVENTURE RACE

Reglerne varierer fra løb til løb. Centralt for alle løb er dog, at alle fra holdet skal gennemføre hele løbet, og at holdet ikke må modtage hjælp udefra. Er en mand nede, er alle mand nede. Løberne skal besøge en serie af poster og kontrolpunkter - oftest i en på forhånd besluttet rækkefølge.

Alle fra holdet skal gennemføre hele løbet.


I det klassiske Adventure Race er der typisk krav om, at der skal være 4 personer på holdet, og især tidligere var der ofte påkrævet, at minimum én af deltagerne var en kvinde. Der ses dog mange varianter heraf. For de enkelte løb kan der desuden være særlige regler som f.eks. straf for usportslig optræden eller manglende udstyr.
 


Orienteringsmøder før start

Der afholdes typisk et orienteringsmøde før start, hvor startbetingelser, regler og særlige forhold sættes helt på plads, og hvor deltagerne har mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål.

Herefter bliver første del af ruten afsløret - alternativt sker det først, når løbet går i gang, og et udleveret kort vendes om. Det udleverede kort viser checkpoints, eller man indtegner dem selv fra et hovedkort. Nogle gange får deltagerne alle punkter, andre gange løftes sløret for nye punkter under vejs.

Ruten afsløres typisk først ved løbets start.


Skiftezoner

De fleste løb inkluderer en eller flere skiftezoner, som holdene skal besøge for at omstille sig mellem de store hovedetaper af løbet - det kunne f.eks. være et skift fra trekking til mountainbike.

Det kan betyde, at man efterlader cykler, overtager kajakker eller blot får mulighed for at tanke op med væske og mad. I kortere løb er der ofte kun en enkelt skiftezone, som holdene besøger flere gange under løbet, mens der er flere skiftezoner i de længere løb.

Obligatorisk udstyr

Næsten alle løb indebærer obligatorisk udstyr, som skal bæres hele eller i dele af løbet. Ofte indledes løbene med et udstyrscheck, der foretages af løbsledelsen.

Hvis et hold mangler obligatorisk udstyr, kan det medføre straf eller diskvalifikation.


Hvis et hold mangler obligatorisk udstyr, kan det medføre hårde straffe eller ligefrem diskvalifikation. Til tider suppleres før-checket med kontrol under selve løbet for at sikre, at holdene ikke alene starter ud med det obligatoriske udstyr, men også har det med hele vejen til mål.
  

Mød andre Adventure
 Racere på
Facebook