Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Optakt og test af grundformen

  • RSS
24-10-2012

Team Merrell´s Warm-up race no. 1 løb af stablen søndag d. 21. oktober med start fra Kanonbådshusene. DARC Horses deltog med to af tre holdmedlemmer i en kort AR sprint med o-løb, MTBO og kajak-o i og omkring Refshaleøen i København.

Optakt og test af grundformen

Som en ny mulighed for træning og optakt til Kong Vinter 2013 har Team Merrell søsat tre træningsløb, Warm-up races (www.facebook.com/MerrellKongVinter). En god mulighed for at træne sammen og eventuel lære et nyt holdmedlem at køre med på holdet. Det første af slagsen løb af stablen søndag d. 21. oktober med start fra USG kajakbase i Kanonbådshusene ved Holmen. DARC Horses deltog som et af i alt ti hold i en kort AR sprint, som træning og optakt til Kong Vinter.

I den seneste tid har undertegnede ikke fået trænet, så meget som ønsket - med indtil flere undskyldninger til grund - så det var med spænding, at grundformen endnu engang skulle testes i konkurrencesammenhæng og i forhold til min holdmakker.

Racestart var planlagt til kl. 10 søndag formiddag med forudgående mulighed for træning af makkeredning i kajak, så alle var fortrolige med kajakkerne. Vi mødtes lidt inden start og fik luret lidt på startdisciplin og forløb, således vi var klar fra start. Racet var opdelt i to etaper på hver 90 min; en kajaketape og en MTBO/o-løb etape. Deltagere, som havde deltaget i træning af makkerredning, startede med kajaketape og resten med MTBO/o-løb. Vi besluttede at starte med o-løb for senere at hvile trætte ben med lidt MTBO, samt at tage alle poster i o-løbet for efterfølgende tage så mange poster som tiden tillod i resterende del af første etape.

Starten gik kl. 10:05 med o-løb på voldene rundt om Christiania skarpt forfulgt (eller lige i hælene) af Team 300 - helt indtil den sidste post på o-løbet. Navigationen var undervejs i o-løbet i orden men dog en del små omveje og nær-bom. Ligeledes med grundformen holdt den til et stabilt tempo, uden at påvirke navigationsevne m.m. Posterne bestod hovedsageligt at nem orientering.

Vi var først i skiftezonen efter 48 minutters o-løb, og efter et hurtigt skift til MTB var vi på vej videre ud på Refshaleøen, hvor der var poster jævnt fordelt ved B&W dokken, ved Københavns kanal og langs den nordlige ende med vindmøller. Da tiden var ved at rinde ud inden skifte til kajak etape, returnerede vi til startområdet umiddelbart inden tidsfrist for skift. Vi manglede stadig to poster af MTBO delen, da vi kom i skiftezonen efter 37 minutters MTBO.

I skiftezonen fik vi ti minutter til at skifte mellem MTBO/O-løb og kajak. Vindjakke blev skiftet til våddragt og kort blev monteret på kajakken. Klar til ny etape i nyt element.

Posterne på kajaketapen var i valgfri orden men uvist om vi kunne nå alle poster indenfor tidsfristen. Vi havde lagt en plan for at tage de centralt liggende poster og efterfølgende se tiden an. Posterne var fordelt langs kanalen og kunne opsøges nogenlunde fortløbende. Mellemtider vist hurtigt, at vi kunne nå alle poster, og vi kunne tilmed tilføje lidt ekstra oplevelse ved at tage en post i en af sidekanalerne ved svømning, i stedet for at lave en overbæring af kajakerne.

Da de sidste poster var klippet på kajaketapen (eller teknisk set forsøgt skrevet op på et vådt klippekort med en sløv kuglepen), havde vi ikke set meget til de andre hold undervejs, og konkluderede at vi måtte trods alt være placeret blandt de første.

Det holdt også stik, da vi kom i mål efter 76 minutter kajak-o. Altså var formen ikke så ringe endda - og vi havde tilmed nydt et godt arrangeret træningsrace. Tak til Team Merrild ;)

Vi ses 11 NOV - Teit /DARC Horses

Tak til deltagerne Mads Malmros og Teit Anton Nielsen
og beretningens forfatter Teit

Læs mere om løbet i kalenderen


Denne beretning er uploaded af: Teit Anton Nielsen, 22-10-2012