Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Marathon historien


 

Legenden om Marathon

Marathon er en lille græsk by ca. 40 km nord for Athen. Her fandt et slag sted 490 f.Kr., hvor Athens talmæssige underlegne hær fordrev en persisk invasion.

Ifølge legenden blev en soldat efter sejren sendt løbende af sted med det glade budskab, men efter at have afleveret dette, falder han død om.


Marathon historien

Marathon har været en olympisk distance siden den moderne olympiades start i Athen i 1896. Distancen på et maratonløb har ændret sig lidt gennem tiderne. Den nuværende distance på 42,195 blev lagt fast i 1921.

Det første olympiske maratonløb i 1896 blev vundet af Spiridon "Spiros" Louis i en tid på 2 timer, 58 minutter og 50 sekunder.

Det første marathon i Danmark blev afholdt i 1896 - seks måneder efter det første løb i Athen. Marathon slog hurtigt an over hele verden.

I 1972 gav Boston Marathon kvinder adgang til at deltage. Det første OL maratonløb for kvinder blev afholdt i 1984 i Los Angeles og blev vundet af Joan Benoit fra USA i en tid på 2 timer, 24 minutter og 52 sekunder.

Der afholdes i dag over 800 marathon løb i verden, hvoraf mange gentages år efter år, og de største af løbene har op imod 30.000 deltagere.
 

Få overblik over internationale marathon- og halvmarathonløb i Boost Marathon kalenderen.