Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Lidt om West Coast Challenge

  • RSS
12-09-2011

Ved O-løbet stødte vi på Never lost igen posterne var placeret så vi skulle igennem en hel del vand. Det kan da godt være at vi kunne have været lidt tørre efter O-løbet men vi fandt ikke vejen så vi svømmede lidt og vadede egentlig tværs over Brøns Mølledam mens mange hold løb udenom. Jeg tror egentlig at vores rute var hurtigst men nok knap så tør- midt ude på O-løbet var der en post placeret i en lille skovsø. Her fik alle os fra Als Adventure mulighed for et gruppebillede da en fotograf havde trodset myg og vandstand og hoppet i et par vaders

 

WCC er et freeorder-adventurerace. Hvilket vil sige at der er en række poster (ca. 50 stk.) som man må hente ind i vilkårlig rækkefølge. Indlagt i løbet er der også såkaldte bonusposter, hvor vi skal vurdere om den ekstra tid vi bruger på posten kan betale sig i forhold til den bonus (tid) som vi får ud af det. Dertil er der poster hvor holdet må splitte sig op. Og endelig er der "valgfri" poster (2 stk.) hvor man skal vælge kun at tage én af dem og til sidst er der en Bike´n´run zone. Vindertid er opgivet i 2011 til 7-9 timer.

Ved WCC bliver kort, postplaceringer und alles tilgængeligt 12 timer FØR startskuddet således at rute, vejvalg, tidevand og lys kontra mørke, samt alle andre ovenstående overvejelser det løse kan træffes i god tid. I år var GPS tilladt og ligefrem et must have da nogle af posterne var placeret i områder uden eller med meget få pejlemærker. Derfor gik en stor del af forberedelserne også med at få klargjort gps´erne til racet i år. Dette gav løbets arrangører (Søren og Mette) mulighed for placeringer langt fra Alfavej - som de så også gjorde wink.

I år var vi taget til Alslev skole (raceforberedelses-stedet) kl. 15.00 - Vi var Nicolai og jeg på dagens hold da Peter og Claus var ude med skader. Nicolai og jeg har kørt selv før og vi var fortrøstningsfulde over, at vi kun var os to. Claus havde valgt at tage med. Hvilket bare var superfedt. Han lavede mad til os og kørte bilen hjem da vi skulle hjem til Sønderborg igen. Han tog billeder osv. - fedt nok Claus, tak for det! Og hvis der er andre hold der læser dette - så bare rolig han stod ikke ude på ruten med energibarer og vand osv. Vi tog de samme væskedepoter som jer!

Bjarne Riis på besøg

Men én ting var sgu sjovt, det var da vi kørte et langt sejt træk på landevejen fra Rømø til fastlandet - så kom Bjarne Riis (Alias Claus) op på siden af os, med cykel på taget, rullede vinduet ned og råbte "godt gået drenge I holder tidsplanen ... sådan der! - Super!" og kørte videre frem og væk i mørket - tak for boostet Claus.

Årets race lå på Rømø og et O-løb ovre på fastlandet et par ekstra poster. Vi skulle derfor fragte os selv fra Alslev til Rømø inden startskuddet lød (ca. 70 min. Kørsel) af samme årsag var start skubbet til kl. 01.00.

Nicolai og jeg valgte at starte med et langt træk på stranden på Rømøs sydvestkyst. På disse poster var der gps-koordinater og vi kunne derfor følge vores gps ud i vesterhavets mørke. Det var også på dette tidspunkt vi kunne se at vandstanden ville være lav og derfor denne beslutning. Sandet var lidt tungt men vi kunne cykle det meste af turen kun afløst af et par enkelte gange, hvor vi sank for dybt i så vi måtte af og trække. Efter ca. 10 km op langs vestkysten skulle vi ind og finde en post der hed "den ultimative sivjungle" - og det passede!

Den var tæt og her mødte vi ca. 6-7 andre hold der pløjede det ene siv ned efter det andet i jagten på postskærmen. Vi mødte alle hinanden og kiggede på hinanden forbavset og frustreret. På alles gps´er stod der 0 m. til destinationen. Her stødte vi også på Never lost og vi traf en beslutning om at afsøge området efter et åbent vandstykke som postbeskrivelsen angav. Ca. 50 m. fra angivet koordinat fandt vi postskærmen i et åbent vandstykke. Herefter tilbage til cyklerne og vi kom godt af sted primært pga. Nics formidable evne til at lægge siv ned.

Herefter cyklede vi langs med stranden op til Lakolk Camping hvor der var indlagt en Bike´n´run zone med en bonuspost og en obligatorisk post. Vi nøjedes med den obligatoriske da vi vurderede vi ikke kunne hente synderligt med tid på at hente bonusposten. Herefter cyklede vi ind igennem Høstbjerg, hvor der også var et par poster vi måtte splitte os op på. Herefter gik det ud til østkysten af Rømø hvor vi lige kunne nå nogle poster ude i Vadehavet, mens vandstanden endnu var lav. Her var der mudret ca. 50-75 m. fra kysten og ud, så vi ind i mellem sank i til livet og vi måtte hjælpe hinanden fri på skift. Da vi kom i land igen var der så lagt an til en lang tur på cykel over til fastlandet. Her skulle vi hente vores valgfri post og herefter op til O-løbet.

Ved O-løbet stødte vi på Never lost igen posterne var placerede så vi skulle igennem en hel del vand. Det kan da godt være at vi kunne have været lidt mere tørre efter O-løbet, men vi fandt ikke vejen, så vi svømmede lidt og vadede egentlig tværs over Brøns Mølledam mens mange hold løb udenom. Jeg tror egentlig at vores rute var hurtigst men nok knap så tør. Midt ude på O-løbet var der en post placeret i en lille skovsø. Her fik alle os fra Als Adventure mulighed for et gruppebillede da en fotograf havde trodset myg og vandstand og hoppet i et par vaders. Det fine billede ses ovenfor.

Her efter O-løbet skiltes vi fra Never lost igen og vejen gik tilbage til Rømø. Undervejs havde Nicolai en siver fra baghjulet og vi vurderede at vi skulle løbe mange af de sidste poster ind og besluttede at pumpe hver gang vi stod af.

De sidste poster var placeret i Kirkeby plantage og Vrå by plantage samt der imellem. Her stødte vi på Never lost igen og vi hægtede os på hinanden det sidste stykke vej hjem til Mål i Havneby igen. Disse sidste poster var en blanding af bike´n´hike og med placeringer i marsk og hede fik anklerne lige en tester her til slut.

Vi kom hjem i tiden 9.01 (her er ikke taget højde for evt. straf eller bonus. Men der burde være lidt bonus men ikke straf) Neverlost i tiden 9.00 >;o)). Ved ikke lige hvad det rækker til af placeringer i skrivende stund...

Så fik vi et hurtigt bad - og heldigvis kørte Claus bilen hjem (guld værd). Tak for et super godt og flot race til Søren og Mette - Vi er vilde med de skøre placeringer (så har vi noget at prale af).

 

Tak til deltagerne Nicolai Andresen
og beretningens forfatter Mads Lund


Denne beretning er uploaded af: Søren Spang, 12-09-2011