Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Lange Lyn får et skub og Navigatøren et træk...

  • RSS
14-04-2012

Team Anneberg kørte sig i årets første AR til en 6. plads i Mix Master og en 10. plads samlet. En godkendt præstation set med egne øjne, da holdet ikke kunne stille med sædvanlig navigatør og trækdyr. Lange Lyn, Frank og undertegnede, Tøsen, kørte derfor sin chance for at hente point hjem til DARC puljen og få vigtig træning med på vejen. Her kommer den sande beretning om Tøsens glorværdige øjeblikke i dette fantastiske løb.

 

Et Team Anneberg trekløver blev samlet en onsdag aften på Møn. Måske ikke det stærkeste der kunne stilles ud af Anneberg truppen, men i gang med sæsonen skal man jo. Frank blev hurtigt udnævnt til holdkaptajn, og tog en ekstra slurk grøn sportsvand at skylle den ned med. Sammen med et marcipanbrød. Frem med mtb, grej og lidt mere mad. Så op og hente roadbook, og hvorfor var det nu lige vi skulle sove HELT oppe på campingpladsen, når nu vi bare kunne parkere helt nede ved start? Ok, vi optimerer rute på et meget tidligt stadie her!

Efter en meget meget kold og meget meget søvnfattig nat sammenkrøbet bag i vores biler, sneg klokken sig faretruende tæt på løbsstart. Uha, som det da var koldt denne morgen! Og mørkt. Ud af poserne, ned med lidt morgenmad, ryste de frosne dunke og så afsted til startområdet.

Målsætningen var at nå alle poster inden lukketid. Undertegnede fik en fin placering på sidste års udgave af løbet, men også kam til håret, og var derfor forberedt på en 2nd Edition af udvidede dimensioner. Holdsammensætning og navigatør Franks ikke ikke helt vante rolle taget i betragtning, så var dette en godtaget målsætning. Undertegnede var netop hjemvendt fra en positiv Mtb-o camp, og jeg følte mig derfor godt forberedt både på mtb og lidt på kort. Der blev derfor truffet en historisk beslutning i Anneberg sammenhænge - at jeg skulle supplere på kort, hvis og når det var relevant. Lange Lyn blev udnævnt som postklipper, roadbook keeper og trækdyr om nødvendigt.

Vi kommer ret skidt fra start på prologen, da vi misser en kommunikation om fordeling af poster mellem os. Post 7 mangler, og jeg må retur og plukke den. Kano etapen er optaget, og vi stikker ud på mtb-o. Her går det ret glat, Frank skal lige ind på kort, men styrer os stabilt og godt. Jeg føler mig godt hjemme på mtb´en, og teknikken er ikke helt så ringe som sidst jeg var her.

Tilbage til skiftezonen og hurtigt ud på kano. Applaus til Anders for at udvide repetoiret af elendige aktiviteter der kan findes med kano! Og det er også på denne glimrende, særdeles udfordrende etape at jeg lægger ud med dagens første (ud af adskellige følgende) bom. Luften er stadig iskold. Isen rasler af kano og redningsveste, som vi slæber os afsted gennem terrænet med den tunge alu kano på skuldrene. På anden sø ud af 3 sender jeg os helt skævt i byen, ca. 300m ud i gal retning før jeg får stoppet katastrofen. Ups. Sorry, guys. Vi skal lige lidt tilbage igen... Resten af kano etapen er ret fåmælt.

VI slipper kanoen med et lettelsens suk. Retur til skiftezonen og ud på O-løb. Solen er nu oppe, og temperaturen nærmer sig vel nulpunktet. Drengene lægger ud i et rasende tempo. Jeg hænger lidt her, og føler mig ikke skarp i terrænet. Det er dog gudeskønne syn der møder os både oppe fra klinteskoven, ud over havet og langs en solbadet strand, omend sej at forcere med sten, sand og vand.

Frank styrer godt og sikkert på kortet, og vi kører nu helt fint som hold. Lange Lyn klipper stribevis poster. Ved vandreservoiret optræder så dagens andet bemærkelsesværdige bom. Posterne er indtil nu klippet i feltet der svarer til check-nr., og ikke post nr! Ups, sorry guys. "Øh, Lise, kunne du ikke lige overtage klippekortet så?" Efter en mindre manøvre af huske-leg og en hel del røde korrektioner på kortet er vi videre, mens vi glæder os over at have kreeret historiens første Adventure Race Bingo plade! Og vi håber arrangøren satte stor pris på dette festlige indslag i opgørelsen af vores klip...

Vi skifter til mtb-o og stryger afsted mod Stege. Vi aner ikke, hvordan vi ligger i feltet. Ikke helt som Team Anneberg plejer. Men det er ok, for stort set intet er som det plejer at være på Team Anneberg på dette løb. Svævebanen klares i et snuptag, en disciplin jeg ikke udelukkende har set frem til med vellyst. Men udsigten, den er sgu i orden!

Frank er lidt mærket efter trapperne, så Lange Lyn bliver sat på arbejde som spydspids for Anneberg toget da vi rammer de hurtige veje. Frank sidder nu med et træksystem vuggende og lokkende foran sig, som en anden dame-røv, og kan på et tidspunkt ikke modstå fristelsen til at gribe efter de gode sager. Trækdyret spændes for.

Det går strygende. Så strygende at Frank også lige melder sig med et bom på en km eller to. Vi ligger tæt med 2 andre hold, og de ligner hold, som jeg personligt ville have det klart bedst med at køre fra. Jeg forsøger at holde lidt overblik, og hele tiden se hvordan vi kan holde og presse mest mulig fart. Lange Lyn trækker, Frank styrer og jeg snapper dem lidt i hælene.

Vi rammer skiftezonen til inliner stort set samtidig med et andet hold, og skal videre på 5 poster kort-husk med inliner på ryggen. Vi spilder tid på at afgøre, om vi kan huske eller om vi skal kompas-pejle. Vælger at huske, men allerede på post 3 er hukommelsen ret hullet. Vi går ud i bred formation på bedste post-bingo maner. Jeg hører et andet hold brage rundt inde i et skovstykke, og tonser direkte ind til jeg finder posten. Ud og afsted for at finde lokummet. Ja, det var næste posts definition.

Tilbage på kortet styrer vi fint rundt på by o-løbet, tanker et skønt glas juice og en dunk vand hos gavmilde værter i Stege, inden vi stiler mod sidste del af inline etapen. Solen bager varmt og Møn viser sig fra sin smukkeste side over alt. Vi holder rimelig god fart, og det er så her jeg på et tidspunkt finder mig selv på vej ned af bakke, med 33km/t mens jeg spiser en rugbrøds mad med den ene hånd og checker roadbook med anden hånd. Tjo, det kørte ok, ville Lars-Peter HELT sikkert have sagt!

Retur i skiftezonen har vi et par hold lige foran os, og vi sætter afsted efter dem. Jeg er nu på kortet over længere, simple stræk til de næste 4-5 poster, der kører os frem mod stranden til Klintholm havn. Lange Lyns indsats tidligere har kostet lidt for dyrt, og han taber fart. Frank er også blevet træt. Jeg selv kører derfor frem og forsøger efter nu 9timers race at holde tempo mens jeg kører kort og klipper poster. Vi lader lige billedet stå.

Vi henter lidt på en hold lige forude, og jeg lugter nu virkelig blod. Stranden er dog ikke en ven lige på dette tidspunkt, og det koster kræfter at holde fart her. Frank er tilbage på kort og styrer og sikkert tilbage mod Klinteskoven og den sidste vej mod mål. Her kører vi så i én lang krydslid med et andet herre hold og skiftes til føring. Vi laver desværre et fatalt bom på ca. 5. sidste post, hvor vi ræser ned ad en skråning i rasende fart, men desværre overser posten oppe på bakken. Arrrgh! Irriterende at se herre-holdet rulle roligt forbi med brede, smørrede smil, mens vi var på vej op igen.

NU er der ikke langt igen, og heller ikke mere end dampe tilbage i tanken at køre på. En post skal hentes løbende på en smal udløber, og det er så her Tøsens andet glorværdige øjeblik opstår: Lange Lyn må have et skub i røven for at holde fart op ad bakken igen. Naturligvis under højlydte protester, eder og svovlen, og "Dét skriver du bare ikke i beretningen!" Jo, naturligvis...

Kort efter slår jeg en lille kolbøtte på det smalle single-track, men slipper med blå mærker og en mtb i behold. Det havde været ubærligt at slutte her, 2 poster før mål. Møns højde punkt forceres, og vi stikker mod mål. Tanken om grill køllen får fart i feltet igen, og vi når akkurat at overhale et herre-hold på de sidste km mod mål. Efter 11t58min har vi ikke blot nået løbets mål, men også vores eget, om at nå alle poster. Bum.

Jeg aner ikke hvor mit overskud denne dag kom fra. Måske det faktisk er den ekstra løbetræning og timerne på spinning over vinteren og på mtb´en de forudgående dage, der virkede? Fedt ihvertfald, som Tøsen på holdet, endelig at få lov at se et løb fra den forreste del af bussen og ikke som vanligt, hængende i snor i timevis. Jeg tillader mig at sole mig et kort øjeblik, velvidende at denne oplevelse er undtagelsen snarere end reglen. Og kaster bolden op til Team Anneberg drengene... ;o)

 

Tak til Anders, arrangører og hjælpere for et bragende godt løb, afviklet gennemført og proffessionelt. Og til Frank og Lange Lyn for en fed start på sæsonen.

 

Tak til deltagerne Frank Kjærhus, Allan Lyngholm (Lange Lyn), Lise Kronborg (Tøsen)
og beretningens forfatter Lise Kronborg (Tøsen)

Læs mere om løbet i kalenderen


Denne beretning er uploaded af: lisekronborg33, 14-04-2012