Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Laaaang lørdag

  • RSS
01-02-2012

Ahh.. Herligt! Jo, cykelskoene er noget kolde, men de har også stået nogle timer og ventet. Der bliver hurtigt kastet en rugbrødsklapsammen ind. Makker får førstevalg. Han vælger leverpostej, så jeg hænger på sønnikes Frugtpålæg med jordbærsmag. Det kommer altså ikke med igen. Vi spoler lige tiden 4½ time tilbage..

 

...Starten er netop gået til årets udgave af Kongvinter. Makker er blevet udpeget til at føre kortet, og leder os med sikkerhed gennem den første post. Det er vores første løb sammen og vi er enige om at målsætningen må være, at være så trætte som muligt når løbet er slut. Vindertiden på 10 timer når vi garanteret ikke, men mon ikke vi kan snige os igennem under 15. Jeg skal blive meget klogere.

 

O-løb

Det går fint derudaf, vi ser ikke rigtig noget til Knipsekinesernes knægte, men der er også hurtigt spredning på feltet. Ved post 2 laver vi dagen 1. bom. Vi løber fra posten 90 grader forkert i forhold til Makkers plan. Efter nogle 100 meter, passer kortet ikke til terrænet..så har vi nok lavet en fejl - frem med kompasset. Hvor kan vi være. Vi laver en hurtig rådslagning, og er hurtigt tilbage på kursen. Jeg beholder kompasset, og kommer løbende med retninger, når Makker ser søgende ud. Det spiller.

Ved post 4 må vi konstatere, at vi nok ikke kommer igennem løbet uden af få våde fødder. Det er vilkårene, de tørre igen.

Post 7 er placeret i en elmast, godt at få klatret lidt. Videre til 8 og 9. Mellem 9 og 10 er der en del vådområder, så Makker leder os udenom. Jeg får lige tid til at kigge på kortet, og forhører mig - høfligt - om vi skal droppe 11, 12 og 13. Makker er fast i mælet - Vi SKAL have alle poster. Modtaget - slut!

Post 11 mangler, men holdet før os, har netop markeret den med en rød snip, så vi slipper for at bruge tid på at lede.

Benene er begyndt at blive tunge, og Makker, som normalt er gjort af en helt særlig metallegering, er nem at overtale til at sænke tempoet til gang over et par stræk. Han har varmet op til løbet med en uge på La Santa. Lige nu tror jeg hellere ville have slappet af hjemme på Vesterbro, men igen "det er vilkårene".

Vi går lidt og spiser en velfortjent rugbrødsklapper med ost, og lunter herefter videre.

Post 12-13-14 og 15 forløber fint. Mellem post 15 og 16 får jeg et pludseligt overskud, og pointerer overfor et andet hold, at det hedder OrienteringsLØB ikke O-gang. Den forreste synes tydeligvis ikke det er så sjovt som jeg gør. Hans makker smiler til mig. Herfra et undskyld.

De sidste poster hen til post 19 følges vi med et andet par, som virker slidte. Jeg synes at vi har løbet længe og langt. Mine 96 kg, er tunge at slæbe på, så det er rart at se, at jeg ikke er den eneste. Makker klager også lidt over ømme ben, men lunter videre. Jeg har fået vabler på begge fødder.

Fra post 19 med Kronborg i sigte. Det blæser rimelig godt til, og mine vabler gør det smertefuldt at løbe på stenene på stranden. Vi finder alle posterne, men post 22 er skjult godt bag en pæl, så her må vi lige lidt frem og tilbage.

Ud på Molen - det er fedt. De største bølge sprøjter lidt vand på os, så vi får lov til at føle os lidt sejere end gæsterne i vinterjakker, med huen godt ned over ørene. Jeg får tanken, at mindst én må tænke, at vi er godt sindssyge, at kravle rundt på de våde sten i det her blæsevejr.

 

Kronborg

Rundt om havnen. Vi har ikke mere vand, men der må være noget at hente inde på Kronborg. Den søde dame ved TA2 sender os i kasematterne. Vi skal lige finde ud af hvor vi nu er kommet ned, men det går rimelig snappy, og hurtigt er vi ude igen. Hen på toilettet og tanke vand. Vi møder en Amerikansk turist, som ønsker alle et godt løb, efter han er blevet forklaret hvad det går ud på. Hilsenen hermed videregivet.

 

Man skal ikke glæde sig over andres modgang, men det luner trods alt, at vi ikke er de eneste der er slidte af det lange o-løb. Jeg møder lige Lars Bukkehave som har Martin Paldan på slæb, og får i forbifarten takket for den herlige morgentræning i skoven. Han griner bare et lumskt grin, er der mere på menuen?

Tilbage til T2, lidt RedBull,og så lidt o-løb rundt på Kronborg. Jeg har overtaget kortet, og herefter går der hjemad. Vi bliver overhalet af et par fyre med GPS ur. De har også taget alle poster, og ved Ophelias Kilde, har de opmålt 35 km. Vi har haft et par mindre afstikkere, så vi har nok løbet lidt længere. God start på en lørdag morgen.

 

Mtb-o

Tilbage ved T1, hopper vi på cyklerne. Det er herligt - der kommer lidt fart på, man kan hvile stængerne lidt, få noget at spise og drikke. 42-43-44-45 suser forbi, og vi er ret hurtigt fremme ved kajaketapen. Undervejs får vi lidt vand på en tankstation. Tankpasseren foreslår vi supplerer med 2 franske hotdogs - ikke lige nu, tak.

 

Kajak

Fremme ved Kajakposten presser Makker mig, så vi får hurtigt skiftet tøj, fatter et par kajaker. Bliver meddelt at pointløbet er sløjfet, og så er det i vandet. Jeg har tidligere roet en del kajak, men det har været på søer i kajakker med ror. Jeg kan slet ikke styre kajakken, og moralen er støt dalende. Hver gang en bølge kommer bagfra, bliver jeg drejet 90 grader. Makker holder sig klogelig på afstand, og endnu engang må jeg -inde i mig selv- komme med et "det er vilkårene". Jeg trækker hovedet ned mellem skuldrene, og padler sydpå. Imens vi ror går solen ned, og med en skyfri himmel, må jeg erkende at det er et smukt sceneri. Vi finder posten, og vender snuden hjemad. Det er meget lettere at ro imod bølgerne, og vi padler stille gennem mørket. Et par pandelygter på vej den anden retning, afslører at vi ikke er sidst.

 

Vi kommer i land, får klædt om - spiser lidt og laver en kort rådslagning om næste del. Det delte MTB-O løb.

 

To split or not to split

På vej væk fra kajak, kører vi forkert, men efter lidt køreren rundt i skoven, finder vi post 47. Lige inden post 48 deles vi. Vi ønsker hinanden god jagt og kør forsigtigt. Aftaler et kontaktpunkt, og suser af sted.

Jeg suser fra post til post. Det er ikke mange minutter jeg spilder på trods af vindfældede træer, skovarbejder fældede træer og skovarbejdergenereret mudder. Der begynder at komme is på vandpytterne, så Kongvinter er over os.

 

Hvile

Jeg suser i fuld fart til kontaktpunktet. Makker er der ikke, og da jeg har ventet i ca. 10 min, skraber jeg lidt blade sammen, tager alt mit tøj på, sætter mig i bladene med ryggen mod et stengærde, tager huen ned over øjnene, og blunder lidt. Jeg falder helt i søvn, og bliver vækket af en hund der gør. Hvor er Makker, hvor længe har jeg sovet - 10 minutter - ok. Huen ned over øjnene igen, og falder hen.

En ulv i mørket

VOVOVOVOVOVOVOV, den hund igen - kan man ikke få fred. Jeg har været væk i ca. 15 minutter og Makker er ikke tilbage. Jeg er blevet noget kold, han må godt snart komme. Kan han være kommet til skade.hmm der er ikke meget jeg kan gøre, andet at vente. Lidt efter kommer Makker rullende. Vi teamer op, og cykler mod TP. Fremme forventer vi at møde nogen, men der er ingen. Vi kører ned til et hus, hvor en venlig kvinde kommer ud. "Godaften - skal vi henvende os til dig og sige at vi er her?". Det skal vi ikke, men kvinden har siden ca. kl. 1900 haft besøg af en del folk med pandelygter og cykler.

Jeg overtager Makkers kortholder, og forsøger at lede os videre mod post 71. Om det er fordi jeg er blind, eller synes jeg er lidt for godt kørende efter Nyrup Hegn skal jeg lade være usagt, men jeg får ledt os rundt på en rimelig god omvej inden post 71 findes. Vi bruger vel små 40 minutter på at finde den. Ved post 72 går det ikke bedre. Vi cykler næsten ind i posten, men jeg får ledt os væk igen, og vi ender med at tage den fra Nordsiden. Det går bedre med at finde frem til klatreposten, men jeg er ikke helt tryg ved det gamle kort.

 

Klatring

Ved klatreposten bliver vi sendt i Nettet først, her kommer vi samtidigt med Boost Adventure Team. De er helt smadrede, og jeg må tage hatten af, da jeg ser at de er kommet hele vejen igennem løbet, og kun har misset en post. Det er holdning gutter!

 

Makker og undertegnede er begge ok til reb og overkropsstyrke, så vi klarer klatringen på ca. 20 minutter. Vi bliver informeret om at bike and run er blevet konverteret til Bike and bike, og så er det af sted.

Vi kører forholdsvis lige på posterne, og er godt fremme ved grusgraven.

 

Grusgrav

Ned i grusgraven. Der holder nogle cykler, så vi ved at vi ikke er helt vildt langt efter de alle andre. Der er nogle stejle skrænter, men vi trøste os ved, at den nok ikke helt er de 100 meter dyb, som Boost Adventure Team stillede os i udsigt. Vi finder ret hurtigt posterne, den eneste som snyder lidt, er post 77, som ligger ved en sø. Finten er bare at søen er hævet over terrænniveau, så vi må op på en vold for at finde den. Lumskt.

Efter grusgraven er det tilbage til Klatreposten. Jeg får lige vist lidt overskud, ved at dele nogle af mine vingummibamser med en sukkerhungrende official. Vi får at vide at der er skåret nogle poster af, også går det hjemad.

 

Hjem over

I Hornbæk plantage finder vi let posterne. Jeg har tidligere cyklet der, og sender Bukkehave en venlig tanke, da han har sparet os for de ledeste opkørsler.

Vi suser gennem Skibstrup, og kommer desværre forkert rundt om Bøgeholm sø. Jeg tænker et par gange "denne her sit/vej er ikke på kortet". Hvornår lærer jeg at det er kortet der passer, og mig som kigger det forkerte sted. Vi kører i ca. 5 minutter, og jeg beslutter at vi vender om. Da vi kommer til post 99, må jeg konstaterer at vi har været 200 meter fra den, men vendte og kørte rundt om Bøgeholm sø, og så tilbage igen - Dumt? Think so! Nemt til post 100, og så hjemad. Bare op på vejen, ind i skoven igen og så er vi der næsten. Jeg får lige tid til at spørge Makker om hvad hans kærestes forældre beskæftiger sig med. Makker svarer beredvilligt, men må efterfølgende kommenterer, at han synes tidspunktet for spørgsmålet er aparte. Han har nok ret, 2 minutter senere ruller vi kl. 0520 i mål efter 20 timer og 20 minutter. Mine "under 15 timer" blev skudt til skamme. Folk ligger kastet rundt om i hytten, og vi indtager i stilhed lidt koldt kød og kartoffelsalat. Så er det ud i bilen efter rent og tørt tøj. Heldigvis er der masser af varmt vand, så det bliver et dejligt varmt bad, inden turen går hjem til KBH, og en ventende familie.

 

Tak til Lars Bukkehave og Crew for et godt løb

 

Tak til deltagerne
og beretningens forfatter Michael Dekker Poulsen

Læs mere om løbet i kalenderen


Denne beretning er uploaded af: michaelp, 01-02-2012