Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Kong Vinter - På eventyr igen

  • RSS
22-01-2012

DamAdventure med gæste holdmedlem Michel Bourbon der deltog i sit første AR. Fungere som en intro for ham og en god omgang langdistance træning samt et skud eventyr fix i blodårene. 

 

 

Kong Vinter - På eventyr igen.

Lørdag d. 14. januar var det tid til Adventure Race. Jeg har tidligere deltaget i adventure race både på Bornholm, i Sverige, Amager og i vest Jylland. Dette her foregik i nordsjælland. Nærmere betegnet Helsingør området.

Jeg deltog primær i Kong Vinter pga. noget langdistance træning og et par fede oplevelser med min makker. Selvom orientering er en af de vigtigste egenskaber havde jeg nedprioriteret dette i forberedelsen til løbet pga. mit fokus på triathlon. Jeg deltog med min gode ven og trænings makker fra Livgarden Michel Bourbon.

Kl. 09:00 gik starten. Der er som altid en speciel stemning lige inden et AR. Det kan beskrives som intens fokus og en smule koas. Når der er over 100 deltagere og alle er helt vildt spændte på at komme i gang. Så bliver det nemt til koas. Alle løber rundt og tjekker udstyr indtil sidste sekund for at være maksimalt klar. Der er nemlig en del ting man skal have styr på inden sådan et løb. Mad og drikke, tøj, lys(hvis det blev mørkt;), kompas, kortholder, kajak taske, cykel- og løbesko og førstehjælps grej. Dette er nogle af tingene der helst skal være 100% styr på inden start.

Under dette løb gik starten mens alle var i gang med de sidste finjusteringer. Briefingen havde varet lige indtil et par minutter inden start. Det gav et ekstra lille stress moment at nogle hold pludselig begyndte at løbe af sted mens min makker og jeg stadig stod og fedtede med vores grej. Men er der to ting jeg har lært, så er det at man skal tage det helt rolig i starten og man skal køre sit helt eget løb. Mest med hensyn til navigeringen. Man har ofte tendens til at sprinte af sted i starten. Så ender det med at navigeringen bliver upræcis. Det er også nemt at følge efter alle andre i starten (lemings). Det gør at man mister fokus på, hvor man selv befinder sig. Derfor lod vi os ikke genere og luntede ligeså stille af sted. Man skal huske at et AR ofte strækker sig ud over rigtig mange timer(i nogle tilfælde flere dage), så derfor kan der nå at ske rigtig mange ting under sådan et løb.

Den første "etape" var et langt orienterings løb. Det førte os gennem den store skov nord for Helsingør og tilbage mod Kronborg, hvor der var indlagt et lille o-løb i Kronborgs kassematter. Reglen var at man ikke måtte bruge lys i kassematterne. Det gjorde løbet lidt ekstra adventure præget at man pludselig skulle ned og føle sig frem gennem mørke gange under Kronborg. Efter det skulle vi tilbage mod skifteområdet og ud på mountain bike orientering(MTB-O). Jeg løb med mit GPS ur og målte o-løbet til 34 km. En herlig start på et godt løb. På dette tidspunkt var klokken ved at være 13:30. I skifteområdet fandt vi desværre ud af at jeg havde dummet mig. Vi havde misset et par poster på vej tilbage fra Kronborg til skifteområdet. Jeg havde taget fejl af kortene og misforstået ruten. Det er sådan noget der kan få en til at blive helt vildt rasende på sig selv, men det nytter ikke noget. Man er bare nød til at glemme fejlen, tænkte rationelt og gå tilbage og så fortsætte. Sådan er gamet i AR, man bliver nød til at få det bedste ud af hver situation. Det bliver hurtigt hårdt nok i forvejen.

Vi fortsatte på MTB-O mens det stadig var lyst og kom til kajak etapen. Det blev en super flot kajaktur på ca. 8km i solnedgang. Det er sådan nogle tidspunkter, hvor man tænker "fuck, hvor er det fedt". Det var en ud og hjem etape. Da vi kom tilbage til udgangspunktet skulle vi fortsætte på MTB-O. Nu var det bare mørkt. Det gør bare det hele en anelse svære at navigere. Nu er orientering ikke min stærkeste side og især ikke om natten. Så tempoet blev sat helt ned så vi kunne følge med på kortet. Det gik slag i slag i starten. Vi kom da fremad.

Efter nogle times nat MTB-O stødte vi ind i et velkendt hold. "Team Kolde løg". Det var mine kammerater Tobias og Johan. Vi besluttede os for at fusionere holdene, så vi dermed kunne samarbejde med orienteringen og fik mere lys. 4 lygter er bedre en 2 lygter ;). Det vidste sig at være en god ide. Så det fortsatte vi med i god stil. Lige indtil min lygte gik kold. ikke pga. strøm, men pga. kulde. Det var gået hen og blevet minus grader. Det kunne min lygte ikke holde til. Efter lidt tid gik Johans lygte også død.

Nu var vi altså nede på to lygter. Det var ikke godt da to af os måtte "føle sig frem" på cykel. Efter endnu noget tids MTB-O kom vi alligevel et godt fremad i og nogenlunde tempo, trods de minimale lysforhold. Så gik Tobias lygte også død. Det var ellers den der havde forsynet os med den største lyskilde. Nu var fik "fucked". Med kun en lygte der ikke lyste imponerende godt besluttede vi os for at springe et par poster over og følge landevejen til klatre posten, så vi lige kunne få det "sjove" med.

Dødt lys - dødt løb!

Vi fik klatret og besluttede os for at køre i mål. Klokken var 01:30. Det er ellers mod mine principper at trække sig fra et løb. Vi manglede ellers "kun" små 20 poster igen. Men under et AR må man gå ud fra Murphys lov. Hvis noget kan gå galt, vil det gå galt. Det var simpelt hen for svært at fortsætte uden tilstrækkelig lys. Det blev alligevel til et godt løb med masser af oplevelser og erfaringer. Det var også min makker første prøvelse med AR. Jeg vender nok tilbage til AR på et eller andet tidspunkt, dog ikke forløbig. Da jeg har besluttet mig for kun at køre kort triathlon/duathlon resten af året.

Se også min blog: http://nikolajdam.wordpress.com

 

Tak til deltagerne Nikolaj M. Dam, Michel Bourbon
og beretningens forfatter Nikolaj M. Dam

Læs mere om løbet i kalenderen


Denne beretning er uploaded af: DamAdventure, 21-01-2012