Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Koldkrigs-race på Sydsjælland!

  • RSS
09-09-2011

Torden, lynild og hagl så store som kugler danner den perfekte ramme om S-T-A-R 2011 - et ekspeditionsrace rundt i koldkrigs-Danmark. Fra det underjordiske fort 18 meter nede i Stevns Klint til rappelling i Faxe Kalkbrud.


I samme nu startråbet lyder for debuten på Sjællands Team Adventure Race, danner himlen et utal af forbindelseslinjer til jorden, og det ene lyn når kun netop at lyse himlen op, førend det afløses af det næste. Tordenbrag gjalder over Stevnsfortet, og hagl så store som kugler pisker imod Team Off Road USG´s tre deltagere - Lars Bukkehave, Jens Møller Vestergaard og Karina Søby Madsen.

I Roadbook´en hedder starten blot ´Huske opgave´, og den består i, at vi skal memorere tre poster på et kort. Vi tager en post hver, som ligger gemt blandt fortets missiler, kanoner, kampvogne og pmv´er. Derfra går turen til undergrunden. Vi er drivvåde og forslåede af hagl, og Jens er i chok over vejret og må ofre morgenmaden på vejen til det underjordiske fort. Så er vi ligesom i gang!

 

Østersøen overvåges

Undergrunden byder på intet mindre end et underjordisk fort, som er begravet 18 meter nede i Stevns Klint. Ved indgangen udleveres en militær lommelygte, og pandelamper afmonteres, og så går jagten ellers på 15 poster, som er fordelt på de 1,6 km. fugtige, kolde og mørke gange. Undervejs skræmmer vi en flagermus på vingerne, og stor er glæden, da vi når til posten i det store observationsrum, hvorfra koldkrigstidens fædre sad og overvågede Østersøen. Da vi kort tid efter møder racets fotograf, får vi ham med tilbage til rummet, så vi kan blive foreviget foran de store monitorer.

Fra undergrunden går turen videre på cykel, hvor første CP er taget af vejret, ligesom et par træer på vejen er splittet i flere dele. CP2 er i Store Heddinge, og herfra køres et hurtigt MTB-O, der har en tidsfrist på 40 min.

 

Stjerneløb i Rødvig

Fire CP´er og et gruppestyrt på ægte Tour de France-vis senere er Team Off Road USG første hold, der tager hul på stjerneløbet i Rødvig. Vi lægger ud med svømmeaktiviteten, hvor kun to mand skal i vandet, så Jens kan forbinde sin forslåede hånd, mens Lars og Karina svømmer ud og samler bogstaver i det grumsede vand. Dernæst har vi en kort tur i kano - over til en post og tilbage til havnen.

Så står den på en coasteering-stafet på Rødvig strand, og derefter en Bike N´Run rundt i Rødvig med en cykel til tre mand. Sidste stjerneløbspost er i Boesdal Kalkbrud, hvor vi først på ægte militær vis skal bedømme afstande til tre forskellige punkter, og dernæst går jagten på 11 poster i kalkbruddet - mens regnen igen tager grundigt fat. Lars guider os hurtigt igennem, og snart er vi første hold videre mod CP8.

 

Krystalblå søer og kalk i lange baner!

Kortet, som viser sig at være fra koldkrigstiden, og dermed langt fra opdateret, sender os på en lang tur på MTB - på landevej, men med enkelte stræk gennem de smukke uberørte skove. Så lander vi i det fantastiske Faxe kalkbrud, og imens regnen siler ned, tager vi hul på de 19 poster. Navigationen er middel til svær, og det får for alvor vores duracelkanin og navigatør alias Lars B i højt humør.

Blandt hajer, krokodiller og blæksprutter

Over stok og sten går det, og med de smukkeste kulisser i form af hvide kalkbjerge og krystalblå søer - ja, vi befinder os simpelthen på bunden af et 63 millioner år gammelt hav, hvor hajer, krokodiller og blæksprutter engang svømmede rundt blandt smukke koraller. Det vidner de fem entusiaster, der ud over adventure-tosserne har fundet vej til kalkbruddet denne dag da også om. De leder efter fossiler, og vi når lige at veksle et par ord med dem på vej mod post fire, hvor vi rappeller ned fra en af de mange skrænter i kalkbruddet.

 

Så bjerges der cykler!

Efter endnu en omgang mountainbike står den på inliners i Hårlev. Karina er ikke helt skarp med sine helt nye RollerbladeTempest 100 på fødderne. Vi når dog at afslutte rulleskøjtedelen, inden holdet, der ligger nr. to, ankommer til Hårlev, så vi cykler temmelig opmuntrede fra Hårlev ud på en ´tvungen rute´.

På forhånd har vi luret, at den tvungne rute mildest talt er noget lort. Vi skal passere en å, og med alle de oversvømmede veje og biler der aquaplanner og havner i grøften, så kan vi godt regne ud, at åen er gået over sine bredder. Og ganske rigtigt! Åen er transformeret til et kæmpe vådområde, og det står hurtigt klart, at vi må ud at svømme - med vores cykler. Jens ser noget muggen ud ved tanken og forsøger at passere til fods, men til sidst må også han give op og kaste sig i vandet med cyklen. Da vi rammer land ca. 30 min senere, finder vi en jagthytte, som bliver minutiøst gennemsøgt for post 19, men uden held.

 

MÅL og bad i håndvasken

Post 20 finder vi til gengæld let, og dernæst går turen til Rødvig og kast med håndgranater, inden Team Off Road USG drøner i mål efter cirka 12 timer. Smilene er store trods stive ben, Jens´ smadrede hånd og asfalteksem efter styrt!

Da vi tre tasker og tre par løbesokker rigere sidder i toget på vejen til København, er vi enige om, at Sjællands Team Adventure Race helt klart skal anbefales! Et par anbefalinger skal arrangørerne dog have med på vejen: Først og fremmest: Husk at laminere ALT - og ikke mindst klippekortet! Det er ikke optimalt at få udleveret et halvvådt opløst kort. Dernæst var navigationen på MTB-delen lidt nem og indeholdt for meget asfalt - det kunne være fedt at komme mere i skovene og måske ned i et kalkbrud med MTB. Sidste lille punkt er, at vi næste år håber at kunne få et rigtigt bad, når vi kommer i mål, og ikke bare en tur i håndvasken, ligesom målmad vil være helt i øjet. De 3 o-løb (2 kalkbrud og undergrunden) var dog verdensklasse. Der skal helt klart lyde et STORT TAK for et fedt koldkrigsløb fra Team Off Road USG! Vi ses næste år.

 

Tak til deltagerne Lars Bukkehave, Jens Møller Vestergård, Karina Søby Madsen
og beretningens forfatter Karina Søby Madsen


Denne beretning er uploaded af: karinasoeby, 09-09-2011