Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Hvordan fanden kan I vinde hver gang når I har en pige på holdet?

  • RSS
07-05-2012

Dette er ikke en egentlig beretning fra årets DM i Sorø. Men en beskrivelse af den primære årsag til at vi - Team DareDevils Adventure Racing - i hvert tilfælde ifølge DM-resultatlisten, har Danmarks bedste Adventurerace team.

 

 

­­"Hvordan fanden kan I vinde hver gang når I har en pige på holdet? "

Dette er et spørgsmål jeg har fået et utal af gange efter diverse AR konkurrencer. Svaret er simpelt: når bare man har en pige, der er stærkere end herrerne, så er det faktisk ikke så svært J

Dette er ikke en egentlig beretning fra årets DM i Sorø. Men en beskrivelse af den primære årsag til at vi - Team DareDevils Adventure Racing - i hvert tilfælde ifølge DM-resultatlisten, har Danmarks bedste Adventurerace team.

Selve løbet gik rigtig godt. Og det var et rigtig fedt race, der var styr på sagerne og vi kom derud, hvor vi kunne mærke, at det var et rigtigt adventurerace. Det blev hårdt både for, ben og hoved.

Den største fejl vi lavede var, at vi slæbte rundt på to træksystemer. Dem havde vi ikke noget at bruge til. Vi havde Maria.

Under DM kørte jeg flere gange derude og tænkte, at "hold da kæft hvor er vores pige, Maria, dog sej". Hun kan alt det hun skal kunne. Stærk i alle discipliner, rigtig god på de tekniske passager, kan sluge en energibar uden at tykke? og brok eller pjevs er nogle begreber, hun ikke arbejder med.

Det er ikke nogen hemmelighed, at piger rent fysiologisk som udgangspunkt er lidt svagere end drenge. Men så skal der jo bare trænes lidt ekstra . Dette er Maria´s filosofi og strategi. Og jaaa, hvorfor ikke?

Fire uger før DM sendte Maria mig sin træningsplan for de sidste uger frem mod DM, for at høre om jeg ikke lige kunne se den igennem. Hun ville gerne lige sikre sig, at træningen den sidste periode var nogenlunde fornuftig. Jeg har fået lov at sætte den ind her for at vise, at en DM sejr ikke bare kommer af sig selv. Det kræver god og målrettet træning. Ikke mindst fra pigens side. Jeg vover den påstand, at der ikke er nogen, der har trænet så godt og målrettet frem mod dette løb som Maria.

Men selvom man er Danmarksmester og har vundet mere end 25 danske adventureraces, så skal der en tænding, parathed og nerve til for at kunne fyre den af og småpine sig selv i 22 timer til DM i adventurerace. Allan og jeg trækker nok med vores lidt for rolige tilgang, dette spændingsniveau lidt ned. Men så har vi heldigvis én, der kan banke det op for os alle sammen. For selvom Maria har over utrolige 1600 racetimer i baggagen og er ultra erfaren, så er der ikke noget, der er en selvfølgelighed". Der skal være styr på tingene og man har ikke vundet før man krydser målstregen. Dette er nok en af grundpillerne til vores sejr til DM i år, og Maria har en meget store ære for dette.

Maria er udpræget konkurrencemenneske, hvilket nok er den største fællesnævne Allan, Maria og jeg har. Og som hun siger; Så tager vi ikke til DM for at danse". Maria snakker meget både før og efter et race, det er ikke nogen hemmelighed. Under race prøver vi at presse tempoet lidt, hvis der bliver snakket for meget J Men selvom munden står stille, gør tankerne og den konstante søgen efter det perfekte. Der bliver hele tiden tænkt. Specielt over hvordan vi hele tiden kan optimere og holde fuld fokus. I det nedenstående har jeg bedt Maria beskrive nogle af de tanker, der gik gennem hendes hoved under racet i år.

 

Inden starten går: (vi har lige fået det sidste info)

".for pokker da, nu var vi lige så klar på at skulle have alt udstyret med på svømmeturen med store drybags og det hele, og så skal vi bare ikke have det med på svømmeturen.. Helt ærlig Maria hvorfor bliver du nu irriteret over det, det betyder jo intet... nok bare anspændthed og "i zonen" klar til at race."

 

".. Selvom jeg nu har gjort det her uanstændig mange gange, så er jeg lige fokuseret og "på" og små stresset hver gang inden start.. Maria arbejd arbejd arbejd med det. Men tænk hvis jeg holdt op med at være så "på og klar" ville jeg så miste den jeg er og miste det racemode jeg skal ind i og miste placeringer... måske"

 

På vej ud af zonen efter våddragtskift:

".. Det var sgu´ et ok skift det der (mens jeg kigger på uret) vi fik holdt vores skiftezone taktik - og hold da op hvor det stadig rager mig en høstblomst at stå der spilt og nøgen på et torv midt om natten og skifte. og nu ud på en disciplin hvor vi nok skal holde dem bag os - hold flow.. "

 

Ude ved de 5 runder mtb v. Gerlev:

".. Godt vi kom herud et stykke tid før at der bliver klump og kø herude på sporet når nu vi skal rundt af det snævre spor 5 gange. puha vi må hellere have fart på og komme væk herfra igen inden for mange kommer herud.. Hvorfor er jeg ikke lige så stærk som mine gutter på mtb - latterligt, pis, øv.. Kør nu bare Maria din klovn .. "

".. Godt så. ser ud til vi er 10 min foran Team Salomon Trail Tour og 30 min foran Team Topas jf. mine mtb runde tider og det faktum at vi lige har overhalet begge hold som var på hhv. 3. og 1. runde og vi er på vores 4. runde - puha det er rart, så ved vi hvor vi har dem - tjek.. Lige nu i hvert fald ;o) Alt kan jo ske. Nu skal vi bare holde Skandia bag os - bare det holder hele vejen...kør nu bare Maria -kør."

 

Under langt o-løb

"...Hold kæft det kører... han løber bare lige på posterne... fedt Torbjørn, så god fokus... hvordan fanden gør man det så godt.... ;o) "

 

Efter det lange o-løb (26 poster) :

".. Hvor kunne det være rart at kende de tidspunkter hvor konkurrenterne kommer retur fra det lange o-løb, for o-løbet gik da godt for os... men Bjarke på Skandia finder jo også super godt vej og Anders fra Adventureracers lige så - for pokker da, det er svært at få mere hul til dem . og de har sikkert også løbet hele vejen - ja selvfølgelig har de det... "

 

Inden broen og ascending:

"... nu er det vigtig vi alle lige får skudt en gel ..Allan har hænderne fulde, så jeg må nok lige presse den "i hovedet" på ham... Og Torbjørn skal også have en.. "

 

En gang op af morgenen/formiddagen:

".. Gad vide om Karsten (vores hjælper, red.) har husket at sætte lås på cyklerne på stativet. mon ikke.. Der er jo bare de dumme tyveknægte over alt. ej det husker Karsten og Katrine altid.. "

 

Under metro and run:

"De gutter de er sgu´ seje - den rygsæk er ikke helt let. Allan for pokker du tager sgu´ én for holdet nu... gad vide om vi skulle have pakket i flere rygsække her på sidste etape.. Men hvis han er bedst kørende lige nu, så er der jo fint at han har "sækken" . gid jeg kunne tage den lidt... Skal jeg spørge..? Maria hold nu op - nej du skal ej - drop dit sædvanlige spørgsmål."

Senere på metro and run:

" . ja og så napper Torbjørn den jo bare når Allan trænger til pause. Så cool - men det kan vel ikke overraske mig længere - hvor er det en fornøjelse af vi har det her team og bare tager over for hinanden når det er nødvendig ;o)".

 

Under opløbet v. mål:

". hvor fedt at familien står der og tager imod os.. Og gad vide hvad vi helt præcist mangler af opgaver nu. bare det nu holder, de andre må have gjort noget smartere på Metro and run etapen siden vi så dem hvor vi gjorde.. Pis, bare de ikke kommer ind om få sek. og vi skal klatre om kap..

 

x-antal minutter senere .. Målpost lige klippet:

".. Jeg har bare de sejeste gutter i verden.. "

Og selvom Maria ud fra dette virker som en pige der kan "stå op og pisse" så er det alligevel hende der bringer lidt kvindeligt omsorg og fornuft ind på holdet. Et eksempel fra i år er Allans tommelfinger, som han ret hurtigt forstuver pga. et "stående mtb styrt" Allan nævner først langt henne i løbet, at han har lidt ondt tommelfingeren (faktisk kan han ikke rigtig bruge den). Maria spørge selvfølgelig hvorfor han først siger det nu og om vi skal forbinde den eller noget. Allan kigger på fingeren og siger: "Nej!". Imens jeg tilføjer: "Hvis han havde sagt det tidligere havde du jo også bare brugt energi på at have "ondt" i Allans fingerJ"

Til dette års DM var jeg "pigen" på holdet. Ikke fordi jeg var dårlig kørende, men fordi Maria bare var stærkere end mig. Den sidste halvdel af racet var en rigtig hård dag, for mig, hvor jeg kæmpede med kvalme, ømme lår og bare generel træthed. På langt de fleste hold er det pigen, der har det sådan, når hun bliver presset lige til grænsen hele racet. Jeg kan godt forstå, at Maria træner som hun gør, for det er sku ikke særligt sjovt at have det så ringe. Stor respekt til Maria og alle de andre AR-piger, der tager kampen op på et mixhold og fyrer den af med drenge, selvom det er hårdt. Adventurerace er og bliver en "mixsport" og super fedt, at der var så mange seje hold og god konkurrence til DM i år. Its the way to go.

Tak for et godt race til alle i andre mix-hold, til Kåre og Sorø adventurerace.

 

Tak til deltagerne
og beretningens forfatter Torbjørn Gasbjerg

Læs mere om løbet i kalenderen


Denne beretning er uploaded af: Torbjørn Gasbjerg , 07-05-2012