Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

GIV Adventure i Sne og kulde

  • RSS
14-12-2012

Det var en kold fornøjelse at deltage i GIV Adventurerace, men de ømme stænger og de forfrosne fingre var det hele værd. Et mega fedt race, hvor man især blev udfordret af naturens kræfter, som hele tiden måtte tages med i strategien.

Det var en kold fornøjelse at deltage i GIV Adventurerace, men de ømme stænger og de forfrosne fingre var det hele værd. Vi fik kulden at mærke allerede inden starten. Vi havde lånt en bil og en trailer af Tobias´ forældre, som skulle fragte 5 mand med deres cykler til Viborg, men imens vi læsser cyklerne bliver nøglen smækket inde i bilen. Vi er derfor nødt til at få Falck ud og dirke døren op inden vi en time forsinket lander ved Viborg Gymnastik- og Idrætshøjskole.

Det bliver derfor en hektisk tid op til start, og vi har ikke helt styr på, om vi har det vi skal bruge, da starten går. Løbet starter med bike n´ run, hvor vi bliver ramt af en punktering. Men da vi efterfølgende skulle dykke efter postplaceringer i svømmehallen, og at det ikke var et krav at alle dykker, kunne vi bruge en mand på at skifte slangen og på den måde begrænse tidstabet. Dækket var svært at få på igen med kolde fingre, men heldigvis kunne Lasse Holch Nielsen, som vi kender gennem Aarhus Adventure, men som kørte på et andet hold, låne os et dækjern. Vi ligger et sted i den tunge ende af feltet, da vi tager ud på den lange MTB-etape, hvor vi var plaget af, at posterne var lidt upræcise indtegnet i svømmehallen. I løbet at MTB-O får vi dog overhalet en hel del hold og vi holder et godt og stabilt tempo.

Sneen var nu begyndt at falde og ved solnedgang nåede vi til Hald Ege skole, som var centrum for en fed kort-huskeopgave, der stillede krav til hukommelse, samarbejde og orienteringsevner. Man havde her mistet fornemmelsen af, hvor i felten man lå, da man ikke vidste, om de andre hold var på vej videre eller ude og hente flere poster i skovens mørke.

Vi hoppede på cyklerne igen og nåede frem til en vandpassage, hvor vi mødte et andet hold fra Aarhus Adventure. Vi tog cyklerne på nakken og kom stivfrosne over på den anden side. Sneen faldt nu hurtigere, og vi blev ramt af endnu en punktering, der tager den sidste varme ud af kroppen. I den efterfølgende tid var der meget stille på holdet. Vi havde dog fået varmen og humøret tilbage da vi nåede frem til kanoetapen, hvor Malthe og Tobias tog padlerne, imens Jon måtte tage den hårde tjans med at sidde stille og fryse i midten. Vi sejlede medstrøms og åen bugtede sig en del. Vi var desuden udfordret på at sneen kombineret med mørket gjorde det svært at se hvor der skulle styres hen, så vi ramte kanten et par gange med latterbrøl til følge.

Ved vores bestemmelsessted beslutter vi at gi den ekstra med gas for at få varmen igen, så vi tager kanoen på nakken og begynder at løbe mod opsamlingspunkter hvor kanoen skulle afleveres inden vi kunne fortsætte. Det blev dog ret hårdt at løbe i sneen, som efterhånden lå som en tyk dyne på marken. Det endte dog med at sneen gav en hjælpende hånd, for da vi smed den på sneen igen erfarede vi at der næsten ikke var noget modstand når man træk den. Vi henter et hold på denne måde, men da de ser vores metode, følges vi det sidste stykke.

Sidste del af racet var et o-løb tilbage til højskolen. I starten fulgtes vi med det andet hold, men på et tidspunkt tager vi to forskellige vejvalg og vi ser dem ikke igen. Sneen gør det igen hårdt at løbe, og på den sidste del har vi svært ved at holde tempoet oppe, men vi kommer i mål med armene oppe og var lykkelig over at der var gjort klar til den helt store omgang chili con carne. Et mega fedt race, hvor man især blev udfordret af naturens kræfter, som hele tiden måtte tages med i strategien. Stor tak til arrangørerne for en super dag!

Tak til deltagerne Jon Gregersen, Malthe Stenstrup, Tobias Bang
og beretningens forfatter Tobias Bang

Læs mere om løbet i kalenderen


Denne beretning er uploaded af: Tobias, 12-12-2012