Boost Adventure - when enough isn't

Register Sign In Sitemap Søg Forside

Ama´r på den fede måde...

  • RSS
13-09-2011

Lad bare de uvidende kalde den for "lorteøen". Der er heldigvis nogen, der forstår at få det fede ud af Amager...

 

3. marts

Får en mail fra min kæreste, han har tilmeldt os A-race... Spændt.

 

3. april

Løber rundt i Rude- og Geels skov og forbereder FAS AR 2011 som vi afholder ugen efter A-race. Hiver efter vejret og kan ikke følge med drengene. Må gå op ad bakkerne... Opgivende.

 

7. april

Får en 3. makker på holdet. Niels´ makker er blevet skadet, så han løber på vores hold... Det bliver fedt!

 

8. april

Til fest. Planen er at gå i seng og stå op så sent som muligt... Glad.

 

9. april

Kl. 12: Ligger i sengen med noget stof over hovedet. Prøver at holde solen ude. Vejret er så godt at det er svært at blive liggende... Afslappet. Kl. 14: Laver en ordentlig omgang pasta til frokosten, aftensmaden, natmaden og morgenmaden. Uuhm. Kl. 15:00: Ordner cykel, renser kæder, giver den olie, tjekker gear... Træt. Kl. 16:00: Lægger os til at sove. Spændt. Kl. 19:15: Uret ringer. Pakker det sidste. Utålmodig. Kl. 20:15: Cykler af sted... Spændt.

Kl. 20:45: Vi ankommer til skolen hvor starten går. Checker ind og får udleveret kort, klippekort, klippearmbånd og holdnummer. Vi tegner posterne ind og lægger strategi for hvilken rækkefølge vi vil tage posterne. Der er lukketid på tre af posterne og det giver lidt logistiske udfordringer. Planen er at tage posterne mod uret. Startende med I1 som har lukketid og som nok et et o-løb, så op omkring Refshalsøen, Amagerfælled, lidt af Kalvebodfælled, Brøndby og så resten af Kalvebodfælled og Amager. Det er en skud sikker plan...

 

10. april

00:00: Venter spændt, løbslederen afslører at I1 - som forventet - er et o-løb. En kuvert ligger foran os. Venter på at måtte åbne den og begynde racet og Bike´n´Run etapen.

00:05: Starten går. Åbner kuverten. Trækker en transparent med en streg, et par sekskanter og en cirkel på op. Ser på Michael. Ser mig rundt. Hvad nu? Lægger transparenten på kortet. Finder stedet hvor den passer. Cirklen må vise hvor vi kan finde Niels.

00:10: Fuldfart fremad og syd på, ned til Niels som står og venter med alle de andre løbere. Niels har en transparent med bike´n´run posterne. Af sted til de tre poster og så tilbage til start og hente cykler. Det går nemt og uden problemer...

00:50: Ankommer til I1. Går hurtigt i gang med orienteringsløbet. Pulsen er høj, adrenalinen pumper og det kører. Får en hurtig breefing. Får et klippekort. Så af sted. Klipper i det armbånd vi havde fået udleveret ved check-in da numrene på posterne matcher og ikke i klippekortet (som vi lige havde fået udleveret (!?)). Fejlen bliver dog hurtigt opdaget og vi må tilbage og klippe forfra. Fortsætter dog med også at klippe i armbåndet (!?).

2:18: Færdig med o-løb. Nordpå.

2:38: Det er mørkt, cykler på en noget ødelagt grussti. På min højreside er et nedbrændt hus, en skaldet dukke ligger midt i askebunken. På min venstre side er flere smadrede småhuse. Hvad er det her for et sted?

2:50: Her er koldt. Befinder mig i en kæmpe hal på Refshaleøen. Her er et par andre hold. De har klatreseler på. Kigger op. Får et sug i maven.

2:55: Mere adrenalin pumper rundt i kroppen på mig. Et trin ad gangen bevæger jeg mig op mod taget.

3:00: Michael går på en 10 cm (max!) bred planke 50 meter (mindst!) over gulvet. Endnu et sug i maven...

Så er vi igang!

3:20: Klipper en post på Amagerfælled. Står i vand til knæene. Så´ vi i gang! Woooohoooo!

3:30: Klipper endnu en post på Amagerfælled. Står i mudder til knæene. Yeaah!

4:27: Har lige brugt 15 min på én post (I). Tidsplanen skrider.

4:40: Igen en post (J) der tog 10 min at finde fra vejen.

4:50: Træk og slip!? Hvad betyder det? Bruger endnu engang 10 min på én post (L).

5:30: Kører mod øst med våde tæer og vinden susende i hjelmen. Himlen bliver lysere og lysere. Det´ det her vi lever for.

5:50: Ser solen stå op over Øresund. Vidunderligt.

6:10: Ankommer til H1 som - som forventet - også er et orienteringsløb. Energiniveauet på holdet er i bund. Mit knæ gør ondt. Vi går/lunter turen fra post til post. Bruger evigheder, ikke på at finde posterne, men på at tilbagelægge afstanden mellem posterne.

8:10: Endelig færdige, posten lukker snart så der er masser af liv omkring startpunktet. Vi møder et andet FAS hold, de har været i Brøndby og har taget den ind over Amager uden at tage poster for at nå lukketiden.

8:30: Sidder i en slags sit-on-top kajak. Trækker mig i et reb hen mod bredden på den anden side af voldgraven omkring et slags fort. Selvfølgelig.

09:50: Har lige brugt 30 min på én post (S). Mon vi når det hele?!

10:20: Suser forbi post P som vi må skippe. Vi har travlt hvis vi skal nå de mange poster i Brøndby.

10:30: Vi har lige klippet K på øen under motorvejen. Har godt fat om træksystemet der er fæstnet til Michaels cykel. Har Niels´ hjælpende hånd i ryggen. Puha en stejl bakke.

10:40: Første - og eneste! - punktering. Ligger og nyder pausen og solen mens Michael og Niels ordner Niels´ forhjul. Får mig en omgang lunken pasta carbonara. Skal vi allerede af sted?

12:10: På nær et par svipsere har vi fundet posterne i Brøndby relativt hurtigt. Planen er at køre derfra senest kl. 13.

12:20: Møder et 3. FAS hold ved en fed post i en bunker. Ses i mål!

12:30: Sidste post i Brøndby er fundet og vi vender hjem ad. Mon vi kan nå den post på Amagerfælled vi skippede? Og hvad med O´eren helt ude ved strandparken/lufthavnen?

13:00: Skal et par hundrede meter ind i terrænet, væk fra stien, ind til en ruin. Der er en kæmpe samling køer. Michael cykler først, Niels og jeg må stå af og trække, køerne ser ikke helt ligeglade ud. Stille og roligt forbi dem og så videre ind til ruinen.

13:43: Er ved lufthavnen. Venter for rødt. Skal vi kører ned til O med stor risiko for ikke at nå tidsgrænsen? Vi prøver. Michael sætter farten op. Elastikken i træksystemet strækkes. Finder posten uden problemer. Hurtigt ned at klippe og så i mål.

13:57: Kører i mål. Vidunderligt. Fedt race!

 

Tak til deltagerne Laura Espenhain, Niels Haulrich og Michael Mortensen
og beretningens forfatter Laura Espenhain


Denne beretning er uploaded af: klausm, 12-09-2011